Samenwerken versterken

Of het nu gaat om samenleven, samen sporten, samen werken samenwerking is de kern. Samen komen gebeurt als je de ander aanvoelt, en de ander jou kan voelen. Denk aan bijvoorbeeld dansen. Je gaat pas je doel bereiken als je beiden je aandeel kan en durft te leveren.

Dus dit gaat ook over jou! Wat doe jij in de interactie met je samenwerkingspartner, je collega’s, je leidinggevende? En dan niet op wat je doet maar HOE je doet. Het beantwoorden van deze vraag kan knap lastig zijn. Zeker als het gaat om concreet en feitelijk te benoemen wat jij inbrengt.

Invloed van omgeving en vastlopen

En dan komt er ook nog eens de acties van je omgeving bij, die weer effect hebben op jou. De gevoelens die dan bewust of onbewust spelen zijn zichtbaar en voelbaar. En deze gevoelens hebben invloed op jouw handelen. En ga zo maar door. Hoe lastig is het dan als de samenwerking vastloopt, of jij het gevoel hebt dat het niet meer soepel gaat.

Wil je zicht hebben op hoe de interactie tussen jullie nu feitelijk verloopt? Wat jouw aandeel is, welke neigingen en behoeften eronder liggen. Zo krijg je zicht en gevoel bij het stagneren, waar het vastloopt. De kwaliteit van de verbinding, en waar de kansen voor verandering liggen. En welke verantwoordelijkheid jij daarin kunt pakken.

Je kunt direct experimenteren en ervaring opdoen met interventies vanuit je gevoel, het non-verbale gedrag van jezelf en je omgeving.

Van Deurzen Advies en Ontwikkeling bestaat uit:

Van Deurzen Advies en Ontwikkeling
Westerpark 151
5042 MKĀ  Tilburg
06-14679141