Keihard getraind en toen werd de wedstrijd afgelast….

Gerelateerde berichten

Over verdriet en niet bij elkaar kunnen zijn
Keihard getraind en toen werd de wedstrijd afgelast….
Gratis Webinar: samenwerken op afstand, meld je nu aan

De grote wedstrijd gaat vanwege corona niet door. We hadden keihard getraind en waren topfit….balen!

Hoe zijn wij als team omgegaan met deze teleurstelling?

10 roeisters die samen trainden en individueel zich voorbereiden op de deelname aan de wedstrijd van 8 km over de Amstel. Er was stress;  spanning die werd veroorzaakt door de trainingen waarin het soms ‘samen nog niet lekker liep’. Er wordt daarnaast keihard gewerkt aan een optimale fysieke conditie, want 8 km is best ver als je zo’n lange afstand alles moet geven.

De teleurstelling was dan ook heel groot toen het bericht van de organisatie kwam. In de appgroep gaan allerlei scheldkreten rond… Tja, dat was dus de eerste reactie: boos, teleurgesteld en chagrijnig.

Al snel gevolgd door verschillende optimistische berichten met mooie foto’s van de natuur tot hele grappige filmpjes. De één wat actiever dan de ander.

Als een heleboel dingen niet meer kunnen, zegt iemand nog: “Veel roeien dan maar!”

Maar als daarna het bericht komt dat ook roeien ook niet meer mag, kom ik meteen met een alternatief: met z’n allen op de fiets naar de Loonse en Drunense Duinen, en daar hardlopen.

Er ontstaat veel vindingrijkheid.

Veel foto’s en filmpjes van allerlei gevonden alternatieve fysieke bezigheden, van fietsen tot ramen lappen, tot krachttraining met oude fietsen en werken in de tuin.

En er ontstaat een saamhorigheidsgevoel en steun en inspiratie naar elkaar.

Geïnspireerd door het Rotterdams Filharmonisch Orkest maken we een compilatie van onze manieren om fit te blijven en om te blijven bewegen. De dochter van één van ons zorgt voor een prachtig youtube filmpje met als titel ‘Instead of the Head’.

acties worden een mooi samenwerkingsproject tussen de roeisters én anderen.

Keihard getraind en toen werd de wedstrijd afgelast….

dinsdag 24 mrt

Deel het artikel op

Lianne van Deurzen

Over de schrijver

Lianne van Deurzen is coach en trainer en is als haptonoom expert in het verbinden van verstand en gevoel. Zij is sterk in non-verbaal waarnemen en feitelijke feed-back geven, waardoor het altijd zeer vertrouwd en zonder oordeel werken is. 

Wil je weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? 

Van Deurzen Advies en Ontwikkeling bestaat uit:

Van Deurzen Advies en Ontwikkeling
Westerpark 151
5042 MK  Tilburg
06-14679141